čtvrtek 10. května 2012

DNEŠNÍ ÚLOVKY

Pořád v těch obchůdcích s alternativními a zdravými potravinami objevuji něco nového (v poslední době zaznamenávám zejména boom raw food). Krámek, ve kterém jsem nakupovala dnes, jsem našla před nedávnem ve Strašnicích v Černokostelecké ulici. Mají zde například spoustu biozeleniny, biomaso, ale hlavně ohromný výběr čajů (viz můj dnešní čínský objev). Co ale platí snad pro všechny tyto obchody, je pohodová atmosféra. Lidé, kteří zde pracují nebo prodejny vlastní, zkrátka uvažují trošku jinak a to vyzařují do svého okolí. 
Pro mne se dnešní odpoledne vůbec neslo ve velmi pohodovém duchu. Absolvovala jsem pedikúru (svou první) a kosmetiku v rámci výměnného obchodu za svoje feng shui služby. Musím říct, že jsem málem zapomněla, jak je je skvělé, nechat se opečovávat. 


Moje dnešní úlovky:





















arašídové máslo (drogerie DM) - cca 50,- Kč
celozrnný makový závin - 25,- Kč
ovesné vločky (drogerie DM)
rýžovo-pohanková kaše - 50,- Kč
meruňková jádra - 52,- Kč (prý obsahují vitamín B17, který je velmi účinný proti rakovině)
čínský čaj - 125,- Kč (Ba Bao Cha - Nápoj osmi pokladů, obsahuje zelený organický čaj, květ chryzantémy, zimolezu, lichořešice, plátky červených datlí, plod hlohu, slupky mandarinky a ledový cukr)
sušené meruňky nesířené (drogerie DM) - cca 40,- Kč
pohankové nudle (chci zkusit do miso polévky) - 72,- Kč
vepřová biošunka - 116,- Kč

4 komentáře:

  1. Taky tady máme takovej krámek se zdravou výživou, akorát já tam chodím jen zřídka, jelikož pak dlouho nedosáhnu na dno peněženky :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, to chápu velmi dobře :-D Doufám, že se tyto potraviny časem rozšíří natolik, že se sníží jejich cena...

      Vymazat
  2. Také v bio obchůdcích objevuji stále nové a nové věci. Miluji to tam. Miluji objevování naprosto nových pokrmů a pochutin, o jejichž existenci jsem neměla doposud tušení. Miluji ty často exotické chutě. A nejvíc miluji, že je to všechny bio a některé produkty dokonce Fair Trade! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, přesně tak! Má to prostě několik cenných hodnot navíc, oproti nákupu v klasických obchodech...

      Vymazat