Tento recept se myslím od těch klasických na polévky miso dost liší, ale nevadí. S výsledkem jsem byla moc spokojená a určitě ji vyzkouším zase. Navíc je rychlá a nenáročná.
Ingredience:
hlíva ústřičná
hladká petrželka
mořská řasa Wakame (k sehnání v obchodem zdravé výživy)
sojová omáčka Tamari
rýžové miso
česnek
kmín
pohankové (rýžové) nudle
Do mírně osolené vody dáme vařit hlívu ústřičnou, pokrájenou na malé kousky, a drcený kmín. V průběhu přidáme nalámané opláchnuté kousky řasy Wakame, snítky petrželky a česnek. Celková doba vaření je okolo 15-20 minut. Na závěr přidáme vrchovatou lžičku misa (povařit pouze 3 minuty) a dochutíme omáčkou Tamari.
Nudle si připravíme zvlášť dle návodu. V mém případě to byly pohankové nudle, které se vařily v osolené vodě cca 6 minut. Byla to moje první zkušenost s pohankovými nudlemi a jsem velmi spokojená. Bohužel cena kolem 70,- Kč za balení není zrovna příznivá. Zařadím je tedy spíše jako občasné zpestření. Místo nich by šly bez problémů použít nudle rýžové.
Žádné komentáře:
Okomentovat