neděle 13. května 2012

VOŇAVÝ PŘÍSPĚVEK

Neodpustím si pár řádků o mých favoritech v péči o tělo (jako správná blogerka, že ano). V koupelně trávím snad půl druhé hodiny denně (což není nic ke chlubení) a záleží mi na tom, co na sebe patlám. 
Začnu mými oblíbenými univerzálními krémy, které jsou trvale součástí mé výbavy.






















5 KRÉMŮ - 5 ELEMENTŮ

Pět přírodních krémů značky Energy - Artrin, Protectin, Droserin, Cytovital, Ruticelit











Odkaz:     http://www2.energy.sk/cz/vyrobky/Zoznam2.asp?druh=4

Tato značka vychází z principů čínské medicíny a proto těchto pět krémů zastupuje 5 prvků/elementů. To je v přeneseném slova smyslu 5 forem energií, které se ve světě vyskytují. Souvisí s různými kvalitami a mají mezi sebou různé vztahy. Ale nechci Vás tím příliš zatěžovat, problematika principů TČM (Tradiční čínské medicíny) je složitá a popsat ji pár slovy prakticky nejde. Nějakou dobu to studuji a jsem čím dál více fascinována. Každému prvku náleží určitý orgán, který tento prvek vyživuje. Každý z těchto krémů tedy působí na jinou oblast těla a zdraví. Ovšem vše je mezi sebou propojené, takže vždy zároveň nepřímo působíme na celek. Jsou použitelné velice univerzálně. Umí totiž působit i v rovině energetické - na oblasti energetických drah v těle - tzv. meridiány (s nimi pracuje také akupunktura). Dají se tedy mazat i na místa drah jednotlivých orgánů a tím na ně pozitivně působit. 
Já je používám zejména na obličej. Někdy jako jedinou vrstvu, někdy jako podklad a na to ještě pleťový krém. Občas, při různých potížích nebo prostě jako prevenci, je natírám i nad konkrétní orgány. Např. na ledviny v zimě a při nachlazení (Artrin), na plíce a průdušky při kašli a rýmě (Droserin)...Dále používám Ruticelit na oteklé unavené nohy a jako prevenci proti křečovým žilám, Artrin na bolavá záda, ztuhlý krk, nebo bolest hlavy a Cytovital na podbřišek při menstruaci.

Jedná se o krémy složeny z bylin a termální vody. Obsahují spoustu minerálních látek. Jsou vodou smývatelné, takže když člověk chce nanést pouze tenkou vrstvičku, s troškou vody spotřebuje opravdu malé množství krému (velikost zrnka červené čočky např.). Voní každý velmi specifickým způsobem. Dá se říci, že jeden mi nevoní téměř vůbec, ale nějak mi nevadí. Tři mi voní velmi. Jsou to všechno bylinné vůně doplněné různými pryskyřicemi.

Cena je vyšší. Ale vzhledem k množství, které stačí k jednomu použití, a vzhledem k univerzálnosti krémů se dá zvládnout.

Na výše uvedeném odkazu najdete vyčerpávající informace o složení a účincích krémů. Jsou tam i obrázky, kam krémy nanášet, aby působily na ty správné dráhy. 

O značce Energy se určitě ještě budu zmiňovat, protože s ní mám skvělé zkušenosti. Zejména s bylinnými kapkami a jinými potravinovými doplňky. 

Žádné komentáře:

Okomentovat