sobota 31. března 2012

VČEREJŠÍ VEČEŘE

Včera jsem s obrovským sebezapřením docestovala tramvají do Tesca a tam nakoupila na víkend. To sebezapření zmiňuji z toho důvodu, že když spojíte únavu z práce, 4 hlučné Italy a řvoucí mimino v tramvaji s Tescem na Národní třídě, kde je v pátek odpoledne půl Prahy (včetně několika expedic z domova důchodců), vyžaduje to obrovskou dávku sebekontroly.
Nakonec jsem ale ukořistila, co jsem potřebovala.


 














Ten Merlot Rosé byl mimochodem vynikající :-) 
Koupila jsem máslo na přípravu GHÍ (přepuštěného másla). Už se na to chystám dlouho, tak doufám, že zítra si konečně najdu čas. Ghí určitě věnuji celý článek.



 


















Večeře - čerstvý sýr s pažitkou a jarní cibulkou na chlebu z naklíčeného obilí a kaiserkách se salátkem z listové zeleniny. Chléb z naklíčeného obilí mne příliš nenadchnul. Je sice určitě hodně výživný s velmi vysokým podílem vlákniny (což může být někdy až na škodu, zvlášť když člověk není zvyklý), ale je poměrně suchý a bez chuti. Ale je to moje první zkušenost. Věřím, že může chutnat i jinak.




1 komentář:

  1. Tak o ghí uvažuju od chvíle, co jsem přečetla http://www.kosmas.cz/knihy/159581/kuchar/ :-) K.

    OdpovědětVymazat