sobota 28. dubna 2012

TROŠKA TOHO VAŘENÍ
















Dnešní rychlo nákup. Rozhodla jsem se po dlouhé době doplnit zdravé omega tři mastné kyseliny lososem.

Losos na česneku
















Ingredience:

losos
olivový olej
česnek
sůl

brambory
libovolná zelenina na salát


Naložila jsem si filet na půl hodinky do olivového oleje, česneku a citronu. Obvykle dělám dip s česnekem, který použiji až na hotového lososa, ale dnes jsem chtěla rybu pouze navoňat. Kousky česneku je možno před smažením odstranit, nebo je osmahnout taky a případné spálené kousky vyhodit. Rybku tedy krátce opečete (podle výšky filetu, odhaduji tak 3-5 minut na jedné straně, raději dřív zkontrolovat, než vysušit) na pánvi a je to. Pokud zvolíte filet s kůží jako já, je šťavnatější, ale zároveň tučnější. Z filetu bez kůže se vypeče víc šťávy a spolu s ní i tuk.

















Zde je výsledek spolu s biobramborami vařenými ve slupce. Na nich je maličko rozpuštěného másla a pažitka. K tomu směs listového salátku (kupodivu jsem dnes taktéž sehnala bio).
Nejdelší na přípravě je vaření brambor :-) Jinak je to otázka cca 10 minut.


Zeleninová polévka












Na fotce není vše, postupně jsem přihazovala, co mě napadalo :-)


Po dlouhé době jsem se rozhodla si udělat čistý zeleninový vývar. Pro odlehčenější jarní jídelníček jedna z nepostradatelných věcí. 


Ingredience:

brokolice
řapíkatý celer
mrkev
brambora
česnek
polévkové koření
sůl
olivový olej
(množství neuvádím, protože vše dělám od oka :-))

Vše nakrájíme, vložíme do studené vody a vaříme. Délku volíme podle toho, jak chceme zeleninu měkkou. Já jsem ji nechala 10 až 15 minut. Po zchladnutí ještě dodávám lžíci olivového oleje.

  

















4 komentáře:

  1. Mnam :) jen by mě zajímalo, kde jsi koupila tu krabičku plnou zeleně , co je na horním obrázku vlevo dole, láká mě to

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sehnala jsem ji v Tescu na Národní třídě (OC My) v Praze, je to bio salátová směs (obsah už si přesně nevybavuju, ale rukola a čekanka tam byly určitě). Cena byla vyšší, myslím okolo padesáti korun. Byla jsem ale příjemně překvapena, že i něco takového je v supermarketu k sehnání v biopodobě. Konkrétně v tomhle Tesku mají hezký výběr listové zeleniny (i když ne v bio verzi), často a ráda zde tyhle věci nakupuju.

      Vymazat
    2. Já tam nerada nakupuju protože je tam hodně lidí ale asi tomu dám zase šanci :))

      Vymazat
    3. To je pravda, a ještě když člověk chytne třeba takový pátek odpoledne, to je o nervy. Rozhodně souhlasím, že to nepatří mezi ty příjemné obchody :-) Já tam chodím jen proto, že to mám po cestě. Nakoupím, skočím na tramvaj a frčím až domů.

      Vymazat