S jídlem to teď není jednoduché. Doma nemám příliš času a tak vařím jídlo, které připravím za10 minut, nebo rovnou skončím u obloženého chleba. Alespoň že si zvládám obstarat ten kváskový.
Co mě však trápí jsou obědy - v závodní jídelně Pohoda u nás v práci (no už jen ten název!!!).
Snídaně
Oblíbená víkendová klasika.
Kváskový žitný chléb + máslo + domácí meruňkový džem
Vařená pšenice špalda (přes noc namočená, vařeno na mírném plameni 30 - 40 minut) + kokos + strouhaná mrkev + rozinky
Večeře
Kvasnicová polévka (instantní bohužel) s medvědím česnekem.
Kasierky + Lučina + krůtí šunka + římský salát + medvědí česnek
Rychlovka z lednicových zbytků.
Cibule (orestovaná na ghí) + cuketa + řapíkatý celer + pórek (vše taktéž chvíli restováno, aby to jen lehce zkřehlo) + koření adžika + sůl + vejce (na konci vmíchat - počet vajec dle hladu)
mnam, ta snidane...miluju merunkovy dzemy. :)
OdpovědětVymazatJá taky! Z džemů je to asi favorit. Ještě šípkový z DM nemá chybu! :-)
VymazatTu špaldu si zkusím taky takhle připravit:) + jsem nedávno četla jak jí svatá Hildegarda hrozně opěvovala, takže důvod navíc ;-)
OdpovědětVymazatJe opravdu skvělá :-) Já tu smíchanou směs vždycky ještě trošku orestuju, aby ta mrkev trošku změkla. Je to líp stravitelné a myslím, že je pak i líp využitelný vitamín A z mrkve. Zajímavá je i naklíčená špalda.
Vymazat