středa 11. dubna 2012

JEDENÁCTÝ DUBEN

Začátek dnešního dne tedy stál za to. Už včerejšek byl trošku poznamenán informacemi od mých kamarádek a jejich nové práci, což mi trošku pošramotilo sebevědomí. Já hledala dlouho a marně (resp. nemám práci, jakou bych si představovala), zatímco ony, jak se zdá, našly hned a celkem bez problémů. To mne přimělo se opět zamyslet nad tím, co dělat lépe, jak na sobě pracovat a čím obohatit svůj životopis.
Ráno jsem si tento pocit neschopnosti stále nesla v sobě. Do sluchátek jsem zvolila poměrně melancholickou hudbu a místo toho, abych si vlila do žil trošku optimismu z vycházejícího sluníčka, babrala jsem se v těchto pochmurných myšlenkách. Tramvaj nakonec měla zpoždění, já přišla pozdě a v práci zjistila, že mám v tašce rozlitý svůj mrkvový salát. Takhle se vám ze shora odmění, když vysíláte “pozitivní” myšlenky :-) Poučení pro příště.
Naštěstí zprvu hrůzostrašně vypadající množství nezáživných úkolů způsobilo, že mi den utíkal rychleji a vidím za sebou odvedenou práci. I nálada je mnohem lepší. Věci nikdy nejsou tak černobílé, jak si je s oblibou vykládám. Stanovila jsem si drobné cíle, které si budu postupně plnit, a uvidíme, jak se věci vyvinou. Těším se na to.

3 komentáře:

  1. já taky dlouho nemohla získat práci, která by odpovídala mojí kvalifikaci, když už jsem ji získala a zamilovala si ji (bohužel záskok za mateřskou) pak po prvních opravdových úspěších naklusala "kolegyně" ihned do práce, že se vrací z mateřské.... což byl pro mě více než šok....mé seběvědomí bylo rovněž v ..... tam, kde slunce nesvítí....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No to je šílený! Alespoň člověk ví, že to dobře zvládl a že je reálné takovou práci získat. Navíc vyhazov není na základě nespokojenosti zaměstnavatele, což je ta lepší varianta. Ale stějně, takový zákon schválnosti! A jak je to nyní? Spokojenost s prací? :-)

      Vymazat
    2. nuž, po několika měsících jsem se do organizace vrátila, nicméně na několik úvazků, do různých služeb, už nejsem vedoucí a jednou z mýc vedoucí je právě kolegyně, se kterou jsem se střídala, což nedělá dobrotu....ona se mnou cítí ohražena, je nejistá a ačkoli já proti ní nic nepodnikám, snaží se mě zbavit....je to namáhavé na pschiku a smutné...mela jsem si radeji najít práci uplne jinde...

      Vymazat