úterý 10. dubna 2012

CHI-TONING

Dnes jsem zkusila cvičení chi-toning v Energy Studiu v Uruguayské ulici v Praze. Jedná se o cvičení někde na půli cesty mezi jógou a pilates. Kombinuje prvky z obou zmíněných stylů. Část hodiny jsme prováděly cviky ve stoje a část na zemi. Hodina byla samozřejmě zakončena protahovacím a uvolňovacím cvičením. Byla svižnější, než bývá např. powerjóga. S pilates nemám takové zkušenosti, ale to je spíš statičtejší, více orientované na jemné posilování, jestli se nepletu. Z této lekce jsem odcházela krásně rovnoměrně protažená i posílená zároveň. Rozhodně jsem zde nebyla naposledy.

Dlouhodobě pořád hledám cvičení, které mi sedne a nadchne mne natolik, že u něj vydržím. Cítím, že tohle by mohl být adept. Má to jedinou nevýhodu a tou je cena. Jinak jsem nadšená z lektorky i z prostředí. Navíc dostupnost po cestě z práce je vynikající. 

Zbývá ještě najít podobně příjemnou hodinu mé oblíbené jógy. 


Odkaz:

Máte někdo tipy na fajn cvičení v Praze? Případně tanec?

2 komentáře:

  1. A co takhle tai-chi?
    K.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pravda, na to myslím už dlouhou dobu. Nějak mám asi pocit, že se zatím nedokážu tak dobře zkoncentrovat, že se u něj tak nezapotím a neprotáhnu, ani neposílím svaly jako třeba u jógy. Rozvíjí tak nějak jiné dovednosti. Možná se pletu. Ale určitě chci tai-chi jednou zkusit, stejně jako cchi-kung. To cvičí náš pan feng shui učitel. Zkrátka takzvaně čekám, až přijde jejich chvíle a já ucítím tu chuť je zkusit :-)

      Vymazat