neděle 4. března 2012

NÁKUPY, KTERÉ MI DĚLAJÍ RADOST
















jogurtové kozí mléko
česnekový kozí sýr
pohanková mouka hladká
čokoládové sojové mléko 
Valašská luštěninová pomazánka
Solčanka
makový koláč
banánovo-ořechový chlebíček
instantní kaše - rýžová, pohankový, jáhlová
















biojablka
banány
kiwi
ananas
hrozny
černá ředkev
řapíkatý celer
fenykl
římský salát
rukola
mozzarella
biopomazánkové máslo Amálka
bioementál
Olomoucké tvarůžky
bílý jogurt
tuňák v olivovém oleji a ve vlastní šťávě
smetana

4 komentáře:

  1. Nákup vypadá přímo božsky! Smím se optat na orientační celkovou sumu a na jak dlouho takovéhle zásoby vydrží? :)

    OdpovědětVymazat
  2. Děkuji za komentář!
    Škoda, že jsem si neschovala účet, mohla jsem dodat přesnou sumu :-) Ale jestli si dobře pamatuji, celková cena nákupu na horní fotce se pohybovala okolo 300,-.
    Cena nákupu na spodní fotce se pohybovala okolo 700,- (nákup je z Billy a z vietnamského obchůdku s potravinami). Některé ceny byly trošku vyšší, než by mohly být, kdybych nezvolila bioprodukt (jablka nebo některé mléčné výrobky).
    Na jak dlouho nákup vydrží je těžké odhadnout, jelikož průběžně potraviny dokupuji podle potřeby (např. pečivo) a navíc, něco doma člověk má (těstoviny, luštěniny, brambory, apod.). Je to pro dvě osoby a oběd máme zajištěný jinde (přítel si nebere ani jídlo na snídani z domu), takže myslím, že v příštím týdnu tam ještě budu některé suroviny mít. Ale pokud bychom jedli doma
    častěji, bylo by to dle mého názoru na týden pro 2 osoby hodně málo.
    Opravdu se mi to strašně těžko odhaduje, snad jsem to alespoň trošku přiblížila :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Moc díky za odpověď, je mi jasné, že u jídla se to těžko takhle generalizuje, ale už mám alespoň přibližnou představu :). Taky bych ráda nakupovala opravdu pořádné potraviny, ale právě cena mě stále nutí dělat kompromisy. Snad jednou, až budeme i s přítelem plně výděleční, si taky budem moc pochutnávat na takovýchhle kvalitních a zdravých dobrotách :).

    OdpovědětVymazat
  4. Naprosto chápu, donedávna jsem byla taky studentka, takže tu finanční situaci mám v živé paměti :-) S tím jídlem je to pořád o kompromisech. Já vždycky za jídlo utrácela víc, na úkor třeba jiných věcí. Dělá mi radost kupovat zdravé a zároveň dobré věci :-) Ale i když to situace člověku nedovoluje, není třeba si s tím dělat hlavu. Ono se to do budoucna vytříbí. Hlavně - jídlo si užít, ať už je jakékoliv :-)

    OdpovědětVymazat