úterý 27. března 2012

MINI NÁKUP

Často si po cestě z práce zajdu do bioobchůdku jménem Cesmína, který mám moc ráda. Nachází se poblíž náměstí Míru v Praze. Jen to prostředí a obsluha mě vždycky pohladí na duši. Zároveň doplním zásoby kvalitního pečiva (například žitného kváskového chleba) a třeba něčeho dobrého na sváču. Dnes jsem ukořistila celozrnné špaldové rohlíky, makové koláče, švestkový koláč a hodně zajímavý ořechovo-jahelný koláč s ovocem a agarem na vrchu. Na fotce už není, jelikož se po cestě domů stal nefotogenickým, ale je vynikající. Myslím, že by se dal zařadit, do kategorie raw food (živé jídlo, nebo jak zní překlad). Miluju, když jsou pamlsky zdravé :-) Tyto neobsahují živočišné produkty a pouze přírodní sladidla v menší míře (slady, ovoce apod.)
Doplnila jsem zásoby i mungo fazolek a chystám se vytáhnout svou klíčící misku. 

















V nákupu jsou dále instantní polévky, které často využívám hlavně večer jako příjemnou rychlou vzpruhu. Podotýkám, že to nemá složením s klasickými instantními polévkami příliš společného. A abych nezapomněla, poprvé jsem objevila nekvašený chléb z naklíčeného obilí. Jsem hodně zvědavá, jaký bude.

Zde ještě můj malý typ. Pokud neznáte čaje z Marks&Spencer, určitě zkuste. Třeba do práce, kde se nechci piplat se sypanými čaji, je mám moc ráda. Dnes jsem vyzkoušela zelený s jasmínem a z jejich řady mi zatím chutná asi nejvíc. Nejlepší je na nich ale ten obal :-)



5 komentářů:

  1. Ten nákup vypadá úžasně. Taky miluju nakupování skvělého zdravého jídla. A ještě více jeho konzumaci :D

    OdpovědětVymazat
  2. Tyhle mungo jsem ted našla v interšpáru a málem jsem tam začala ječet a v duchu taky už vytahovala svoji klíčici misku :D ale nekoupila jsem, koupim v neděli asi takže dík za připomenutí.
    Ohledně čajů, já ty pytlíkové nerada protože nerozeznám chut od nich a od prosté teplé vody :/ jsou tyhle fakt výraznější a dobré? Koukám na ně kvuli té krabici ale stejně pak uhnu a koupím raději fairtrade čokoládu :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tyhle čajíčky jsou hodně výrazné. Když se zapomenu a nevyndám ten pytlík včas, nestačím se divit :-) Nejsou nějak uměle přearomatizované, ale zároveň nejsou mdlé. Mají je dokonce v té krabičce ještě v dalším vzduchotěsném obalu, aby neztrácely aroma. Já nejraději jasmín, ten je prostě bezkonkurenční :-) Ještě jsem si oblíbila vanilkový roibos. Ale pokud má člověk čas a možnost, tak samozřejmě na kvalitní sypaný čaj to nemá :-)

      Vymazat
    2. Tak to je super, moc děkuju :) já si sypané dělám jen když mám čas vypít rovnou dva litry z konvice nebo při nemoci protože hrozně ráda si hraju s bylinkama :) a žádný pytlíkový zelený čaj nechutná jako zelený čaj z lístků, které se krásně ve vodě rozmotají nojo :)

      Vymazat