Salát z listů čerstvého špenátu a rukoly se sušenými rajčaty, kapary,
pečeným česnekem, plátky zauzeného tofu a redukcí z balsamica,
parmezán, pečivo
(tohle je můj horký favorit, až zde budu jíst příště; kombinace pečeného česneku, parmezánu a krásně opečeného uzeného tofu byla prostě neodolatelná)
“Rukola” - zelený salát s rukolou, kuskusem, pestem ze sušených rajčat a
arašídů, sýrovým krémem s uzeným tempehem a pažitkou,olivami, pečivo
(výsledná chuť byla velmi zajímavá, pikantní, nakyslá díky pestu ze sušených rajčat; a výborné olivy; hodně jsem příteli záviděla salát výše na obrázku; hlavně ten pečený česnek byl famózní!)
“Královna Anna” - ovocný koláč se sušenými švestkami a vlašskými ořechy, s vanilkovým přelivem a jahodami
(vynikající, jemný a vlhký koláč, smetanový přeliv byl skvělou kombinací, i když na mě už trochu moc tučnou, vlašské ořechy a sušené švestky se mi zdály spíše jako zimní variace, ale jahody a přeliv to posunuli trošku někam jinam; za zkoušku to určitě stálo; patří zde spíše k těm hutnějším dezertům)
Domácí tvarohový koláč s jahodovým přelivem
(klasická tvarohová alternativa; znám z Lehké hlavy pouze raw ořechovou verzi, ale tohle je prostě dokonalá klasika, bezva volba v teplejších dnech)
Lákavý a inspirativní článek :)
OdpovědětVymazatvsetko vyzera prudko jedatelne:D!:)
OdpovědětVymazat