čtvrtek 7. června 2012

ČTVRTEČNÍ

Druhé volnější odpoledne v tomto týdnu trávím relaxací. Nevím proč, ale vždycky když přijdu domů a začnu být v klidu, padne na mě taková únava, že nedokážu dělat vůbec nic. Tenhle stav opadává s postupujícím večerem, paradoxně. Z toho vyplývá, že jsem si moc úkolů tento týden ze seznamu neodškrtla. Trápit se tím nehodlám. Jen to nesmím nechat zajít příliš daleko.
Mám v zásobě pěknou řádku fotek a námětů na články za poslední týdny, tak se s vámi o některé z nich podělím. Ale na odbornější články nemám energii, takže zatím bohužel zůstanou v pořadníku (např. články o ghí nebo tibetských mísách). Nenacházím teď moc času na vaření. Jídelníček tím občas více či méně trpí, ale nechci svůj život podřizovat pouze zdravému jídlu.

Dnešní večeře - lečo variace:

Ingredience:

3 vajíčka
cuketka
jarní cibulka
mandlové tofu (dm)
směs gomasio (drcené lněné semínko, mořské řasy, mořská sůl)
koření adžika
troška oleje nebo ghí (přepuštěného másla) na restování


















Taky zobu české jahůdky, co nejvíc to jde. Taková dobrota! 











Už i u vietnamských prodejců jsou k sehnání české jahody, zatímco v supermarketu pouze španělské. To nepochopím.

1 komentář:

  1. Protože vietnamci si to dojednávají kde se dá a tak aby co nejvíc ušetřili a měli denně čerstvé protože nemůžou skladovat. To supermarkety řešit nemusí. Tohle lečo chci hned! Se inspiruji na nějaký oběd
    No a až budeš mít náladu, těším se na článek o ghí... jestli najdeš nějaké potvrzení o jeho prospěších na zdraví budu šťastná, já zatím našla jenom "podle indické medicíny" nebo "říká se" :/

    OdpovědětVymazat