neděle 26. února 2012

ZELNÁ POLÉVKA S UZENÝM TEMPEHEM

Ingredience:

červené zelí (menší hlávka) - může být i méně, toto je na celkem velké množství polévky, cca 4l
cibule
necelá 1/2 uzeného tempehu
bobkový list - 2 lístky
nové koření - cca 6 bobulek
drcený kmín - 1 lžička
1 lžička misa
sojová omáčka Tamari
sůl
čerstvý nebo sušený kopr
















Zelí si nakrájíme dle libosti, dáme do vody, přidáme koření (bobkový list, nové koření a kmín), přivedeme k varu a tak 10 minut vaříme. Poté přidáme nakrájenou cibuli, sůl, případně polévkové koření (já používám například Solčanku) a vaříme dalších deset minut. Nakonec přidáme miso a tempeh. Provaříme ještě tak 5 minut. Po uvaření přidáme kopr a dochutíme sojovou omáčkou. Možno přidat také lžíci např. olivového nebo jiného za studena lisovaného oleje (až polévka trošku vychladne).

Čas uvádím odhadem. Možná by mohl být kratší. Je lepší kontrolovat, jestli už je zelí dostatečně měkké a řídit se tím.

Žádné komentáře:

Okomentovat