pondělí 16. července 2012

VŠEHOCHUŤ

Dnes jsem se s přemáháním po práci vydala na hatha jógu s relaxací a jsem naprosto blažená. Po žádném cvičení se nikdy necítím tak, jako po józe (nechápu, proč se mi tam vždycky tak nechce). A víte co ještě? Zkusila jsem běhání. Často o tom u vás čtu a minulý týden v neděli jsem se podívala z okna a rozhodla se, že to vyzkouším (dobrovolně asi tak po třetí v životě). Téměř 4 kilometry, v podvečer, krásný vzduch, krásné mraky, nikde nikdo. Vůbec to nebylo špatné. Od té doby jsem byla už dvakrát. Včera v přírodě, rudá jako rak ještě hodinu poté, ale naprosto spokojená. Moc si přeju, aby mi to vydrželo. Nenutím se. Pokud to nebudu dělat ráda, stejně u toho nevydržím. Od května se snažím cvičit pravidelně, několikrát do týdne a na fyzičce i svalech je to trošku znát. I proto mne ten první běh tak neskolil a na každé cvičení se opravdu těším. Když se na něm stanu závislou, zlobit se vůbec nebudu :-)

Při odchodu z jógy jsem ještě nakoukla do jejich mini obchůdku v hale a objevila zajímavé věci. Původní účel byl osahat si některé z podložek na jógu, jelikož si jednu vybírám domů. Tam jsem ale stejně neuspěla, jelikož jich většina byla zabalená. Budu muset tedy vybírat podle informací na internetu (nemáte někdo nějaký tip?). Narazila jsem ale na zajímavé harmonizační olejíčky určené jak na masáž, tak třeba do aromalampy a hned si jeden odnesla. Ten můj je na vyladění prvních třech čaker. Byl první, který mne upoutal a nádherně voněl, takže jsem už dál nevybírala a rovnou si ho odnesla. Jen si musím koupit nějaký základový olej, nejspíš mandlový, abych ho mohla co nejdříve vyzkoušet na tělo.












































Dalším úlovkem je kouzelná série minikuchařek se zdravými recepty na dezerty - pečené, nepečené a krémové. Některé vypadají opravdu úžasně, takže mne zřejmě donutí trávit v kuchyni více času :-)


















 











Takhle dnes vypadala moje snídaně. Obvykle se nejedná o nijak fotogenickou záležitost, když kaši promícháte se všemi surovinami, dáte do krabičky a donesete do práce. Tohle bylo trošku lepší, takže pro představu dokumentuji. Jinak si sezónního ovoce užívám spíš separé. Nerada ovoce kombinuji. Vychutnám si ho tak nejlépe a zároveň se tak nejlépe tráví (s obilninami už dochází ke kvašení cukrů, takže tato kombinace není vhodná příliš často).

rýžové mléko
rýžová a pohanková instantní kaše
banán
kanadské borůvky
meruňková jádra
slunečnicová semínka
dýňová semínka

1 komentář:

  1. Ty kuchařky jsou hrozně mile ilustrované:) Moje snídaně dnes vypadala dost podobně : ovesné vločky, sušené ovoce, kanadské borůvky a dětská jablečná přesnídávka. Zítra si ale borůvky už dám také zvlášť, snažím se vzít si k srdci to kombinování ovoce s něčím jak si zmínila a je fakt, že nejsem už tolik často jak vzducholoď.
    Mimochodem jóga podložku jsem si chtěla ošahat nedávno v Hervisu, ale zarazila mě ta cena (kolem 500 kč) netušila jsem, že jsou tak drahé. Ale jinde jsem ještě nic neporovnávala...

    OdpovědětVymazat