středa 25. července 2012

JE MI FAJN

Od pondělí jsem se ještě víc utvrdila v tom, že psychoterapie je dobré rozhodnutí. Dokonce jsem se snad již stoprocentně srovnala s tím, kolik mě to bude stát. Vždy záleží na tom, jak se na to člověk dívá. 
Mám radost, když mám světlé chvilky, optimistické, jsem plná energie a podaří se mi zakousnout do práce a něco zajímavého udělat. Naštěstí tyto chvíle pořád jsou. Dokonce jsem zaznamenala okamžiky, kdy nad ničím usilovně nepřemýšlím a prostě si užívám tu aktuální chvíli. Víc takových! Začínám chápat všechny ty řeči o žití v přítomnosti.


O víkendu mě čeká další seminář! Nevím, jestli jsem se zmínila. Jedná se o taoistickou astrologii. Naučím se z data a hodiny narození zjistit o člověku trošku víc. Díky tomu se dá prostředí lépe přizpůsobit někomu na míru, nebo je to pouze informace pro daného člověka o sobě samém. Nikdy mi tohle nepřipadalo důležité. Poznání sebe sama. Ať už skrze horoskopy, či pomocí jiných metod. Pak mi došlo, že naše osobnost může být vlivem nejrůznějších životních okolností velmi pozměněná. A my vlastně vůbec netušíme, že jsme někdo úplně jiný. Zabýváme se věcmi, které nás nenaplňují, a cítíme, že nám v životě něco chybí. Tyto typologie jsou pro mne jedním z prostředků, jak se dozvědět, kdo jsme a co je naší přirozeností. Pomůžou nám například přestat proti některým svým vlastnostem bojovat, ale naopak je přijmout a naučit se je používat ke svému prospěchu.
Typologie, na které jsem byla před časem u kamarádky mne hodně překvapila a myslím, že z ní budu čerpat ještě velmi dlouho. Člověk se učí sám se sebou zacházet.
Takže o nové zážitky není nouze, volných chvilek mnoho není. Nezbývá mi tolik času na pohyb, ale zase je krásně a my včera seděli do 10 hodin večer na lodi Tajemství na Vltavě. Cítila jsem se jako někde u moře na dovolené. Doporučuji! Bezva výběr nápojů, nejlepší citronáda, co jsem kdy měla, a skvělá obsluha. Toho spánku na dnešek mnoho nebylo, tak ho kompenzuji kávou, co se dá dělat. Ale ráda bych dnes po práci zvládla alespoň chvilku běhu, mmmm. Že bych si snad už taky vypěstovala závislost na pohybu? :-)


Vlastně ještě jedna novinka, vypadá to, že v prvním srpnovém týdnu se přeci jen podíváme do hor! Aaach, to by byla nádhera, jen příroda, batoh na zádech a čerstvý vzduch...Ať žije léto! 

4 komentáře:

  1. taky se chystám na psychoterapii, ale zatím marně hledám psychoterapeuta, který bude mít smlouvu s mojí pojišťovnou, protože je to běh na dlouho trať a tolik peněz nemám :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To naprosto chápu. Je to opravdu hodně peněz. Ale to se časem vyloupne. Já na to taky myslím dlouho a nenapadlo by mě, že na to přeci jen dojde. Mně ani nedošlo, že se to dá vlastně nechat proplatit. Ta moje psycholožka asi stejně nemá smlouvu s pojišťovnou a bůhví, jestli by mi to doktorka napsala...

      Vymazat
  2. držím palce, nech ti to všetko vyjde...a tá psychoterapia je určite dobrý nápad

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za podporu! Já si taky myslím, že je. Určitě to bude alespoň zajímavá zkušenost.

      Vymazat