Jídelníček již v uplynulých jarně laděných dnech lákal k odlehčení, ale je třeba dát pozor na přílišné ochlazování organismu (čerstvá zelenina a ovoce, klíčky, mléčné výrobky, zejména jogurty). Však nám venku dali najevo, že zima ještě tak úplně neodešla.
Tento pokrm je vhodným kompromisem. Lehce stravitelné bílé maso a pohanka organismus nezatíží, ale dodá energii a vnitřně zahřeje (zejména díky pohance).
Ingredience
- cibule
- koření (kari/adžika/bylinky - dle chuti), sojová omáčka na dochucení (Tamari, Shoyu)
- krůtí maso (stehenní je ideální, obsahuje více tuku a tolik se nevysuší)
- brokolice
- cuketa (nebo jakákoli jiná zelenina)
- pohanka
- olivový olej/ghí
Na oleji zesklovatíme cibulku, přidáme maso, necháme 'zatánout' a přidáme koření. Po sléze přidáme zeleninu a zprudka směs restujeme. Později vše můžeme zlehka podlít, abychom získali více šťávy. Nakonec smícháme s uvařenou pohankou. Jednodušší už to být nemůže :)
Žádné komentáře:
Okomentovat