čtvrtek 14. března 2013

KRŮTÍ MASO S BROKOLICÍ A POHANKOU





















Jídelníček již v uplynulých jarně laděných dnech lákal k odlehčení, ale je třeba dát pozor na přílišné ochlazování organismu (čerstvá zelenina a ovoce, klíčky, mléčné výrobky, zejména jogurty). Však nám venku dali najevo, že zima ještě tak úplně neodešla. 

Tento pokrm je vhodným kompromisem. Lehce stravitelné bílé maso a pohanka organismus nezatíží, ale dodá energii a vnitřně zahřeje (zejména díky pohance). 

Ingredience
  • cibule
  • koření (kari/adžika/bylinky - dle chuti), sojová omáčka na dochucení (Tamari, Shoyu)
  • krůtí maso (stehenní je ideální, obsahuje více tuku a tolik se nevysuší)
  • brokolice
  • cuketa (nebo jakákoli jiná zelenina)
  • pohanka
  • olivový olej/ghí
 

Na oleji zesklovatíme cibulku, přidáme maso, necháme 'zatánout' a přidáme koření. Po sléze přidáme zeleninu a zprudka směs restujeme. Později vše můžeme zlehka podlít, abychom získali více šťávy. Nakonec smícháme s uvařenou pohankou. Jednodušší už to být nemůže :)

Žádné komentáře:

Okomentovat