Co si naprosto užívám, jsou dýně. Polévky - mixované i nemixované, dýně pečená (na kostky, pokapaná olivovým olejem), restovaná, dušená (v rámci zeleninových směsí), prostě na jakýkoli způsob. Zelenina číslo jedna na podzim a zimu. Recepty s dýní se objeví v dalším článku.
Špagety s listovým špenátem
Špagety s rajčatovou omáčkou
Špagety aglio olio

Ingredience:
- rajčatové pyré
- rajčata
- řapíkatý celer
- cibule
- cuketa
- olivy
- česnek
- směs koření na špagety
Na pánvi orestujeme cibulku, přidáme zeleninu, zlehka opečeme, zalijeme rajčatovým pyré, přidáme koření a necháme provařit. Chuťově doladíme a smícháme s těstovinami.
Rizoto s pečenou dýní
Ingredience:
- dýně
- sušená rajčata (nakládaná či suchá)
- rýže (nejlépe kulatá, Arborio, já použila hnědou, bio)
- bobkový list
- cibule
- česnek
- zeleninový vývar
- sůl
Teď jsem těstovinová takže rozhodně se budu tebou inspirovat :) díky
OdpovědětVymazatvypadá to skvěle! a navíc neděláš jednu z největších chyb českých podniků s těstovinami - neservíruješ je v hlubokém talíři, ale pěkně po Italsku! :)
OdpovědětVymazatMňam!