neděle 30. června 2013

MALÉ RADOSTI REDAKTORSKÉHO ŽIVOTA

Dárečky z tiskovek a jiných akcí... Jedna z fajn záležitostí na práci redaktorky...

Jelikož naše malinkaté vydavatelství vydává mimo jiné i časopis o zahradách, zavanulo mě to tentokrát do podniku jiného charakteru.
Tento dárek je z pražského obchůdku Botanicus. Majitel si otevřel druhý malý krámek v Ungeltu (Týně), ve dvoře, kousek od Staroměstského náměstí, hned naproti tomu původnímu.


sprchový gel s esenciálními oleji (pomeranč, mandarinka, bergamot, lime, petitgrain a lemongrass)
džem z čereveného rybízu
pomerančová marmeláda
rajčatové chutney - zmizelo hned, jak jsem ho přinesla domů a bylo svělé!
mýdlo s levandulí a bamuckým máslem




Sama jsem neodolala a koupila si ještě luxusní pleťové máslo s olivovým, jasmínovým a araganovým olejem - asi nejúžasnější záležitost, kterou jsem na sebe kdy natřela.



Aktuálně bych takový drobných radostí (a vůbec nemusí být jen materiálního charakteru) brala víc. Práce je opravdu hodně, jezdíme na redakční návštěvy (řídím sama a přes Prahu!), abychom jich nafotili co nejvíce do zásoby, když je hezky. Připravujeme speciální číslo pro odborníky a mezitím doděláváme další standardní číslo. Což pro mě obnáší zhruba osm velkých článků za dva měsíce. Do toho spravujeme web - až třikrát týdně vložení článku. Nezdá se to, ale někdy nevím, kde mi hlava stojí...

Samozřejmě by bylo krásné mít i nějaký ten den dovolenou, termíny však musí být splněny, takže je potřeba pracovat o to víc, abych si ten týden pak mohla dovolit. Jinými slovy, žadné prázdniny přátelé... Ale stejně se mám hezky...


2 komentáře:

  1. Milá bioARCHITEKTKO, přeju ať je práce hafo a radosti z ní ještě víc :-)
    Kosmetika vypadá k sežrání! Ale tuším jsem o ní ještě nikdy neslyšela...
    A jinak moc chválím za řízení po Praze! Na to jsem ještě odvahu nesebrala, se přiznám... :-)
    Bebe

    OdpovědětVymazat
  2. Jeee, děkuji děkuji! :-)

    Uvažuju, že o Botanicu v příštím článku pár vět napíšu, líbí se mi jejich koncept. Mýdla u nich pravidelně každý rok nakupuju jako dárky k Vánocům (odtud ho také znám. No a to že začínájí fušovat i do jídla je příjemný bonus (pomerančová marmeláda už je taky otestovaná a nemá chybu!)

    To řízení je opravdu oříšek. Naštěstí jsem zatím Prahu křižovala jen málo, ale i tak to byl adrenalin :-) Ale ten pocit, že to člověk zvládá, je neskutečný! Další posouvání svých hranic. Jsem ráda za takovou příležitost, sama bych se řídit nikdy nedonutila, navíc nemám auto.

    Hezké léto přeju, Bebe ;-)

    Lucie

    OdpovědětVymazat