tag:blogger.com,1999:blog-8315325285978444650.post3670755026307336947..comments2020-12-22T00:45:29.118+01:00Comments on bioARCHITEKTKA: ZELENINA V HLAVNÍ ROLIbioARCHITEKTKAhttp://www.blogger.com/profile/04669282776437800357noreply@blogger.comBlogger4125tag:blogger.com,1999:blog-8315325285978444650.post-35183296386129318752012-06-27T15:39:27.596+02:002012-06-27T15:39:27.596+02:00Ahoj Ef, určitě je najdeš v každé "zdravé výž...Ahoj Ef, určitě je najdeš v každé "zdravé výživě". Klidně se na to poptej u prodávajících, dost často Ti ledacos dovysvětlí nebo poradí. Miso je taková hnědá (docela nevzhledná) pasta, takže jde snadno přehlédnout :-)Jinak co se týče receptů, vlastně ani já sama nejsem příliš kreativní, co se týče použití misa nebo tempehu. Miso jednoduše přidávám do polévek. Je to podle mě opravdu nejlepší způsob. Když už je polévka skoro hotová, přidáš miso, necháš projít varem (teplem se aktivují enzymy, navíc klasické miso potřebuje trošku pomoct s rozpuštěním) a je hotovo. Jen je třeba si zvyknout na chuť, která pro nás není obvyklá. A s tempehem mám jeden nejoblíbenější recept a tím je sushi. Dosáhneš tak veganské alternativy a je to fakt dobrota. Jinak jde použít podobně jako tofu - za studena i za tepla, třeba do zeleninových směsí, rizota, salátů, polévek (tam se trošku "vyluhuje" chuť). Chuťově je určitě zajímavější ten uzený tempeh. Pokud narazím na nějaké zajímavé recepty, určitě dám vědět ;-)bioARCHITEKTKAhttps://www.blogger.com/profile/04669282776437800357noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8315325285978444650.post-28452423094009430792012-06-25T23:35:17.256+02:002012-06-25T23:35:17.256+02:00Luci, a myslíš, že bys mohla přidat nějaký recept ...Luci, a myslíš, že bys mohla přidat nějaký recept na pokrm s misem? Asi bych ho chtěla vyzkoušet, byť jsem na něj zatím nenarazila, stejně jako na tempeh :-/ Asi hledám špatně.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8315325285978444650.post-43192243489477601322012-06-17T15:09:19.373+02:002012-06-17T15:09:19.373+02:00Jj, tyčinky jím ke svačině. Dle mého názoru zasytí...Jj, tyčinky jím ke svačině. Dle mého názoru zasytí hodně, protože jsou nešizené. Mají 47 g, nutriční hodnoty (višňová varianta): 171 Kcal v 1 tyčince, bílkoviny 4,2, tuky 8,2 g, sacharidy 19,9 g, vláknina 3,2 g. Obsah: datle, sušené třešně (25%), raw kešu oříšky, mandle. Je to stoprocentně veganské, bez přídavku cukru. Já čerstvé ovoce s ničím nekombinuju, to spíš dám svačiny dvě :-) Ale jinak myslím, že k větší svačině by to doplnit chtělo. <br />Miso je určitě super věc. Jen upozorňuju, že chutná i voní opravdu nestandardně a chce to si na něj zvyknout. Já si k němu nacházela cestu dlouho...bioARCHITEKTKAhttps://www.blogger.com/profile/04669282776437800357noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8315325285978444650.post-56893510761360386652012-06-17T14:40:00.736+02:002012-06-17T14:40:00.736+02:00Nalákala jsi mě na tu miso pastu, příště po ní mrk...Nalákala jsi mě na tu miso pastu, příště po ní mrknu. Ty tyčinky si dáváš třeba ke svačině? A zasytí to člověka dostatečně, nebo ještě přihodíš nějaké ovoce? Miluju tvoje fotky nákupů a plných talířů! :-)Luciehttps://www.blogger.com/profile/10315970993976891218noreply@blogger.com