sobota 27. dubna 2013

MRKVOVÁ POLÉVKA

Geniální věc... Mrkev mám doma skoro pořád, polévka je do čtvrt hodiny hotová a v žaludku přímo hladí. Takže se hodí i v případě, že nám třeba zrovna není dobře. Navíc jde o jídlo veganské a bezlepkové...



















pátek 26. dubna 2013

NA CESTĚ

V poslední době je to tady na Bioarchitektce více obrázkové. Důvodů je několik. Za prvé - moje práce nyní obnáší tolik psaní, že mi na delší blogové texty nezbývá tolik energie, za druhé - o blogu ví čím dál více lidí z mého blízkého okolí a já jsem tedy ve sdílení zdrženlivější, a do třetice - mám pocit, že inspirace z oblasti zdravého životního stylu, zejména co se jídla týče, vás stejně baví nejvíc.

Ale udělejme výjimku. Zažívám totiž natolik speciální období, že mám potřebu se podělit.

úterý 23. dubna 2013

FESTIVAL EVOLUTION

Jako tradičně jsem si nemohla nechat ujít... 
Atmosféra byla opět báječná! Užívám si to snad rok od roku víc... Že moje peněženka opět utrpěla těžkou ránu, asi podotýkat nemusím :-)

 
Úlovky
Koření Sonnentor - poznávací balíčky, ajurvédské kafe, přírodní mycí houba, šperky - Mexiko a Tibet, přírodní kosmetika ATOK, BioKarité a Saloos, tyčinky Life Bar, DVD - Birth As We Know It, knihy Trauma očima dítěte a Cyklická žena...



 
Z Mexika...













 Z Tibetu...











pátek 5. dubna 2013

SOUZNÍM...

"Žijte po proudu. Nevnášejte do svého života zbytečné víření a nemáchejte zarputile rukama – jinak zkalíte vodu, a jak víte, stejně ničeho tím nedosáhnete.
Nechte ostatní, ať dělají to, co chtějí – stejně jim v tom nezabráníte.
S nikým se zbytečně nehádejte – položte si otázku: Chci být šťastný nebo mít pravdu?
Smiřte se s změnou, jako s vaší věčnou společnicí – váš život se bude měnit vždy, ať to chcete nebo ne.
Necloumejte klikou u dveří, které se zavřely.
Přijměte to, co je, protože to, co je, prostě už je a vy to nezměníte. Změníte jen to, co má přijít tím, že se často dostáváte do souladu se svým Zdrojem.
Nehoňte se za svými cíli, dopřejte jim, aby přišly sami.
Berte život jako hru a celkově jej odlehčete.
Více pozorujte a často poodstupte od reality, abyste si mohli připomenout, co vlastně chcete.
Dovolte rozumu, aby si dělal starosti a výčitky a vy se jen starejte o to, co teď můžete a musíte udělat.
Budete se neustále radovat, když přestanete navlékat na ostatní lidi a události vaše očekávání a představy, jak by vše mělo vypadat, jak by se ostatní měly chovat a co by měli dělat.
Milujte se za to, jak se cítíte a co si momentálně myslíte. Pokud se cítíte mizerně – mějte se za to rádi – jste to přece vy!!! Nebuďte na sebe tak přísní."


Karel Spilko