pátek 1. března 2013

JABLEČNÝ ŠTRŮDL ZE ŠPALDOVÉ MOUKY

Vyzkoušela jsem tuhle delikatesu podle receptu Jíme jinak a naprosto předčila má očekávání. Nejen, že se závin dobře vytvářel (což byla jedna z mých zásadních obav), ale i luxusně chutnal, a to aniž bych použila jakékoli sladilo (sladěnku i sladovit jsem z receptu vynechala). Uznávám, že předpokladem jsou sladší jablka. Ale i v opačném případě bychom se s tím se ctí vypořádali, např. některým z obliných sladů či jinými zdravými (či alespoň relativně zdravými) sladidly. Bonusem byla příjemně oříšková chuť těsta. Kam se hrabe těsto listové...






























3 komentáře:

  1. Teda dlouho jsem už nic neupekla a tahle zdravá varianta je strašně lákavá už jen proto, že doma mám všechny potřebné ingredience. Vypadá fakt krásně a pevně!

    OdpovědětVymazat
  2. Už jsem jednou vyzkoušela a výsledek byl skvělej, dneska dělám další várku. :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Už jsem jednou vyzkoušela a výsledek byl skvělej, dneska dělám další várku. :-)

    OdpovědětVymazat