sobota 27. října 2012

PODZIM V KUCHYNI


Na podzim u mě v kuchyni panuje (pomineme-li mé obědy v jídelně) zejména dýně ve spolupráci s hnědou rýží, fazolkami adzuki, červenou řepou, jablky, hruškami, vlašskými ořechy a ovesnými vločkami. Samozřejmě zůstává řada stálic jako ovesné mléko, fíky, brambory, žitný chléb, luštěninové paštiky, tempeh, tyčinky ze sušeného ovoce a další. Syrová zelenina mi z jídelníčku téměř zmizela, zato zkouším pečenou. Řepa, dýně a brabory se ukázaly jako perfektní volba (obzvlášť v kombinaci s kouskem kvalitního másla z farmářského obchodu).
















   



















PODZIM V PŘÍRODĚ





pátek 26. října 2012

CO JE U MNE NOVÉHO

Jsem si plně vědoma naprosto tragické frekvence mých příspěvků. Komu tím způsobuji abstinenční příznaky se omlouvám, ale bohužel nemůžu jinak. Život mě v poslední době opravdu nenudí. Chystá mi jedno překvapení za druhým. Mám co dělat, abych se s nimi stíhala vypořádat. Spíše bych řekla, že někdy to opravdu nezvládám. 

Vše se zlomilo někdy v období, kdy jsem začala navštěvovat psycholožku (červenec). Nedokážu posoudit, jak dalece to souvisí, ale dle mých poznatků z duchovních a ezoterických oblastí si myslím, že velmi výrazně.

neděle 14. října 2012

ITALSKÁ VLNA

Po návratu z italského výletu jsou v mém jídelníčku stále patrné italské tendence. Těstoviny, rizoto, rajčatové pyré, olivový olej, bobkový list, česnek... Rychlost přípravy hraje jako obvykle největší roli. 
Co si naprosto užívám, jsou dýně. Polévky - mixované i nemixované, dýně pečená (na kostky, pokapaná olivovým olejem), restovaná, dušená (v rámci zeleninových směsí), prostě na jakýkoli způsob. Zelenina číslo jedna na podzim a zimu. Recepty s dýní se objeví v dalším článku.


Špagety s listovým špenátem





















Špagety s rajčatovou omáčkou