pátek 20. dubna 2012

MOJI POMOCNÍCI PŘI NACHLAZENÍ














 

V lahvičce je mořská voda - skvělá i jako běžná prevence a hygiena nosu. Klasickým kapkám se snažím vyhnout.



Tento produkt už se mi několikrát velmi osvědčil. Obsahuje výtažek z  grepových semínek, echinacei a šalvěje. V akutní fázi beru 2 tobolky 6x denně mezi jídlem. Máme ho pořád doma k dispozici, kdyby něco.

Bylinkový čaj
Volím různé směsi na nachlazení, teď jsem si oblíbila “Hepčík” od pana Grešíka.
















Zázvorový čaj (zázvor, citron, med) 
Určitě znáte. Zázvor silně zahřívá organismus a podporuje tak pocení. Med zvlhčuje sliznice. Při chřipkových onemocněních a nachlazení ho piju po litrech. V krku mi dělá dokonce lépe, než některé čaje bylinkové, ty tak jakoby vysušují a následně dráždí.

Nosní balsám BioKarité
Úžasná věc. Krásná bylinková vůně lehce pomáhá protáhnout nos a zároveň chrání před bolestivým podrážděním od neustálého smrkání. Někdy ještě používám mastičku - Ophtalmo-Septonex (je původně na oči) - má hodně úzkou tubičku, takže se s ním dostanu dál do nosu, kde tak promastím sliznici. Ta je potom méně podrážděná. 

Horká koupel 
Hned při prvních příznacích naložit nohy (pokud možno i lokty) do velmi horké vody a doplňovat průběžně teplou. Do vody můžete přidat bylinky nebo sůl.

 
Včerejší kurýrování









  









Silný masový vývar
Dlouze vařená polévka z masa (nejlépe kostí), případně ze zeleniny. Dle čínské medicíny se tak totiž do polévky dostane cenná jinová esence (která je nejvíce v kostech). Tato polévka je velice výživná a posilující.

4 komentáře:

  1. zázvorový čaj miluju, je to lék téměř na vše, zvlhčování nosní sliznice mořskou vodou rovněž praktikuji

    OdpovědětVymazat
  2. zázvorový čaj mi letos pomohl, abych nepropadla nějaké delší nemoci, piju ho na litry. navařím to termosky ať zůstane horký a tak 3litry do mě spadnou...když jen malinko cítím, že na mě něco leze, hned strouhám, louhuju a popíjím :-)
    a silný masový vývar...ten já můžu vždycky :-D mňam, právě s maminkou jeden vaříme :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Balzámek od Saloos je velký zázrak v malém kelímku :-)
    Jo a ten tip s nohama v horké vodě (a loktama)... to mě nikdy nenapadlo! Ale příště rozhodně vyzkouším. Díky za tip ;-)

    OdpovědětVymazat