úterý 17. dubna 2012

HATHAJÓGA A RELAXACE

Včerejší jóga mě naprosto nadchla. Hodina obsahovala jak jógové prvky, kdy člověk posílil celé tělo, tak relaxační cvičení, které bylo hlavně o práci s dechem. Lektorka nám během hodiny vysvětlila spoustu věcí, byla velmi všímavá a korigovala způsob, jakým provádíme cviky. Celou hodinu jsme se nezvedli z podložky, což ale neubíralo na náročnosti. Učili jsme se, jak správně dýchat do hrudníku. Dozvěděla jsem se, že existuje břišní svalstvo (jdoucí horizontálně pod přímým a šikmým), které běžnými cviky na břicho posílit nelze. Toto má největší vliv např. na obvod pasu. Při správném provádění dechu do hrudníku, při kterém se hrudník rozšiřuje (“nezvedá”), se tyto svaly krásně posilují, bránice funguje jak má a pozitivně se při tom působí i na svaly pánevního dna.
V kombinaci s útulným podkrovním sálem a krásným mužským, který cvičil hned vedle mě, prostě perfektní zakončení dne.

Příjemné pro mne bylo i zjištění, že výdrž v pozici prkna nebo chatarangu udělám v prvních opakováních bez třesu a celkem pohodlně. To je pro mne pokrok. Snažím se denně si udělat několik pozdravů slunce nebo alespoň nějaké protahovací cviky, cviky na záda a kliky. Doufejme, že tímto sklízím první ovoce.

Ty dlouhé dny jsou báječné, co říkáte? Návraty domů z práce za světla i sluníčko ve tváři při ranní cestě tramvají jsou k nezaplacení. A dnes dokonce bez deště a bez mraků. Paráda :-)

2 komentáře:

  1. ahoj, ráda bych tě informovala o tom, že jsem tě nominovala do versatille bloger - na podrobnosti se můžeš podívat na mém blogu http://medunka-b.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat